

Ayurvedisk "kjøkken-apotek" med vanlige krydder
Ayurveda lærer oss mye om hvordan helt vanlige råvarer kan ha gode, helende og balanserende egenskaper. Krydder og urter regnes for å ha...


Ayurvedisk eple-drikk
Varme epler er noe av det mest balanserende og "riktige" vi kan spise, eller drikke nå om høsten. Det harmonerer både med sesongens...


Ayurvedisk høstmat / husmannskost og nordiske tradisjoner
De viktigste prinsippene omkring mat handler om å: Spise etter sesong, bevissthet omkring hvilke energier som er sterkest til stede i...


Forts. Ayurvedisk "psykologi" og den mentale utviklingsprosessen
Tamas, Rajas og Sattva Som i alle prosesser handler det aller først om å definere et utgangspunkt. Det første steget handler derfor om...


Sattva - Rajas - Tamas
"Ayurvedisk psykologi" Jeg skriver som regel om Ayurveda med utgangspunkt i de såkalte bio-fysiske energiene; Vata, Pitta og Kapha. Siden...


Reste-kitchari
Som jeg tidligere har delt spiser jeg mer salat og mindre varm mat nå om sommeren. Kitchari er likevel en fin rett som lett kan justeres...


Mine "Pitta-justeringer» i sommer
De første årene jeg praktiserte Ayurveda hadde jeg, som mange nyutdannede, en mer teoretisk tilnæring til hvordan jeg skulle opprettholde...


Tips i sommervarmen
Hvordan takler du sol og varme? Jeg synes selv det kan være vanskelig å balansere hva jeg har lyst til og hva kroppen min har det best...


Enkle tips for å hjelpe fordøyelsen
En god fordøyelse handler selvfølgelig mye om hva og hvordan vi spiser, men det finnes også noen enkle grep vi kan ta for å styrke agni*...


Løvetannen - din nye bestevenn? 🙂
Det Ayurvediske prinsippet om å leve i harmoni med naturen, med sesongene og våre nære omgivelser, gjør våren til en ekstra fin tid....